Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Smittevern og matservering – Webinar

Kombinasjonen smittevern og matservering på SFO kan være en vanskelig nøtt å knekke. Sammen med Eva Rustad de Brisis fra Helsedirektoratet har vi laget et webinar om hvordan vi kan finne gode løsninger i en utfordrende hverdag med pandemi.

På slutten av webinaret blir det stilt mange gode spørsmål, og da har vi også med oss avdelingsdirektør Cathrine Børnes fra Utdanningsdirektoratet som svarer på spørsmålene sammen med Eva.

Vi har samlet webinaret, presentasjonen og flere nyttige lenker som dere kan bruke når der planlegger måltidene på SFO. Se gjerne webinaret sammen på et avdelingsmøte og ta en prat om hvordan dere kan komme i gang med, eller fortsette matserveringen på SFO.

Se hele webinaret her:

Det viktigste å ta med seg

  • De tre viktigste punktene:
    1. Ha god håndhygiene
    2. Hold avstand mellom kohortene
    3. Vær hjemme når du er syk
  • Reglene for matservering er de samme på gult og rødt nivå. Det vil si at dere kan servere mat på begge nivå.
  • Mat kan både lages og serveres på SFO. Det er også lov med buffetservering. Dette er helt innenfor reglene så lenge barna spiser i kohortene sine og alle har god håndhygiene.
  • Det er ikke bare lov, men også viktig å opprettholde matservering på SFO. Både for energipåfyll, som sosial arena og for å utjevne sosiale forskjeller.
  • Konsekvensene av COVID-19 rammer ulikt. Å fjerne måltider fra SFO og andre mattilbud i skolen kan forsterke ulikhetene.

Presentasjonen

Vi vet at mange gjerne ville få tilsendt presentasjonen til Eva. Den finner dere her. Det er viktig å huske på at dette er et øyeblikksbilde og at smittevernveilederen kan endre seg. Vi skal gjøre vårt beste for å holde innholdet oppdatert.

Refleksjonsspørsmål

Sett gjerne av litt tid på avdelingsmøte til å snakke om måltidstilbudet i dag og hvordan dere kan fortsette eller eventuelt starte opp igjen med matservering på deres SFO. Her er forslag til refleksjonsspørsmål som dere kan diskutere sammen:

  • Hvordan kan vi komme i gang med matservering igjen?
  • Hva er det enkleste for oss å komme i gang med av matservering?
  • Kan vi skjære opp frukt? Lage grøt? Ha smørelunsj? Andre grep?
  • Kan vi kombinere matservering med utetid?
  • Hvordan skal vi sikre at alle barna får i seg næringsrik mat i løpet av SFO-tiden?

 

Nyttige lenker

Smittevernveilederen

Bra mat på SFO

Oppskrifter fra Matjungelen

Nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i barneskole og SFO

Flere nyheter fra Jungeltelegrafen

Ukemenyer til vintersesongen

Vintersesongen er her og det begynner å bli mørkt og kaldt ute, men like vel er det faktisk noen norske råvarer som er i sesong nå! Norske grønnsaker i sesong har kort vei fra jord til bord, noe som gjør at det er bærekraftig å spise matvarer i sesong.  Vinter på menyen hele uka Selv ...

Ukemenyer for høstsesongen

I høstsesongen er det mange norske råvarer som høstes inn. Norske grønnsaker i sesong har kort vei fra jord til bord, noe som gjør at det er bærekraftig å spise matvarer i sesong.  Høst på menyen hele uka Norske råvarer i sesong er både fargerike, ferske og fristende. Å velge råvarer som er i sesong ...

Fiskefest på Raudeberg SFO

Mange kvier seg for å lage fisk på SFO, fordi det kanskje kan virke litt vrient når man ikke er vant til det. Men det trenger slettes ikke være vanskelig – bare spør barna på Raudeberg SFO. De vant nemlig en tegnekonkurranse, og ble premiert med besøk fra Matjungelen og en vaskekte sjømatkokk fra Lerøy. ...

Top