Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Smittevern og matservering – Webinar

Kombinasjonen smittevern og matservering på SFO kan være en vanskelig nøtt å knekke. Sammen med Eva Rustad de Brisis fra Helsedirektoratet har vi laget et webinar om hvordan vi kan finne gode løsninger i en utfordrende hverdag med pandemi.

På slutten av webinaret blir det stilt mange gode spørsmål, og da har vi også med oss avdelingsdirektør Cathrine Børnes fra Utdanningsdirektoratet som svarer på spørsmålene sammen med Eva.

Vi har samlet webinaret, presentasjonen og flere nyttige lenker som dere kan bruke når der planlegger måltidene på SFO. Se gjerne webinaret sammen på et avdelingsmøte og ta en prat om hvordan dere kan komme i gang med, eller fortsette matserveringen på SFO.

Se hele webinaret her:

Det viktigste å ta med seg

  • De tre viktigste punktene:
    1. Ha god håndhygiene
    2. Hold avstand mellom kohortene
    3. Vær hjemme når du er syk
  • Reglene for matservering er de samme på gult og rødt nivå. Det vil si at dere kan servere mat på begge nivå.
  • Mat kan både lages og serveres på SFO. Det er også lov med buffetservering. Dette er helt innenfor reglene så lenge barna spiser i kohortene sine og alle har god håndhygiene.
  • Det er ikke bare lov, men også viktig å opprettholde matservering på SFO. Både for energipåfyll, som sosial arena og for å utjevne sosiale forskjeller.
  • Konsekvensene av COVID-19 rammer ulikt. Å fjerne måltider fra SFO og andre mattilbud i skolen kan forsterke ulikhetene.

Presentasjonen

Vi vet at mange gjerne ville få tilsendt presentasjonen til Eva. Den finner dere her. Det er viktig å huske på at dette er et øyeblikksbilde og at smittevernveilederen kan endre seg. Vi skal gjøre vårt beste for å holde innholdet oppdatert.

Refleksjonsspørsmål

Sett gjerne av litt tid på avdelingsmøte til å snakke om måltidstilbudet i dag og hvordan dere kan fortsette eller eventuelt starte opp igjen med matservering på deres SFO. Her er forslag til refleksjonsspørsmål som dere kan diskutere sammen:

  • Hvordan kan vi komme i gang med matservering igjen?
  • Hva er det enkleste for oss å komme i gang med av matservering?
  • Kan vi skjære opp frukt? Lage grøt? Ha smørelunsj? Andre grep?
  • Kan vi kombinere matservering med utetid?
  • Hvordan skal vi sikre at alle barna får i seg næringsrik mat i løpet av SFO-tiden?

 

Nyttige lenker

Smittevernveilederen

Bra mat på SFO

Oppskrifter fra Matjungelen

Nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i barneskole og SFO

Flere nyheter fra Jungeltelegrafen

Rekordmange nye SFOer påmeldt i Matjungelen

Mer enn 100 nye SFOer har funnet veien inn i Matjungelen! Matjungelen har jevnlige påmeldingsrunder hvor alle som ønsker å bli en Matjungel-SFO kan melde seg på. I forrige påmeldingsrunde som varte fra 3.mai til 30.mai fikk vi ny rekord i antall påmeldte nye SFOer til aktivitetsprogrammet. Hele 104 nye SFO og AKS skal nå ...

Mills blir ny jungelpartner i Matjungelen!

Matjungelen vokser og har fått med Mills som ny jungelpartner! Nå kan vi virkelig løfte arbeidet med å øke matglede og engasjement for næringsrik og bærekraftig mat blant både barn og voksne. En jungel av mat Matjungelen er et gratis aktivitetsprogram der barn kan leke og lære om mat som er bra for både kroppen ...

Borge SFO dyrker poteter i bøtte

På Borge SFO har jungelbarna svingt i gang med sitt helt eget dyrkeprosjekt, nemlig poteter i bøtte!
Ikke bare synes barna det var kjempespennende å få være med å dyrke selv, men de har også fulgt potetene hele veien fra jord til bord.

Top