Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Smittevern og matservering – Webinar

Kombinasjonen smittevern og matservering på SFO kan være en vanskelig nøtt å knekke. Sammen med Eva Rustad de Brisis fra Helsedirektoratet har vi laget et webinar om hvordan vi kan finne gode løsninger i en utfordrende hverdag med pandemi.

På slutten av webinaret blir det stilt mange gode spørsmål, og da har vi også med oss avdelingsdirektør Cathrine Børnes fra Utdanningsdirektoratet som svarer på spørsmålene sammen med Eva.

Vi har samlet webinaret, presentasjonen og flere nyttige lenker som dere kan bruke når der planlegger måltidene på SFO. Se gjerne webinaret sammen på et avdelingsmøte og ta en prat om hvordan dere kan komme i gang med, eller fortsette matserveringen på SFO.

Se hele webinaret her:

Det viktigste å ta med seg

  • De tre viktigste punktene:
    1. Ha god håndhygiene
    2. Hold avstand mellom kohortene
    3. Vær hjemme når du er syk
  • Reglene for matservering er de samme på gult og rødt nivå. Det vil si at dere kan servere mat på begge nivå.
  • Mat kan både lages og serveres på SFO. Det er også lov med buffetservering. Dette er helt innenfor reglene så lenge barna spiser i kohortene sine og alle har god håndhygiene.
  • Det er ikke bare lov, men også viktig å opprettholde matservering på SFO. Både for energipåfyll, som sosial arena og for å utjevne sosiale forskjeller.
  • Konsekvensene av COVID-19 rammer ulikt. Å fjerne måltider fra SFO og andre mattilbud i skolen kan forsterke ulikhetene.

Presentasjonen

Vi vet at mange gjerne ville få tilsendt presentasjonen til Eva. Den finner dere her. Det er viktig å huske på at dette er et øyeblikksbilde og at smittevernveilederen kan endre seg. Vi skal gjøre vårt beste for å holde innholdet oppdatert.

Refleksjonsspørsmål

Sett gjerne av litt tid på avdelingsmøte til å snakke om måltidstilbudet i dag og hvordan dere kan fortsette eller eventuelt starte opp igjen med matservering på deres SFO. Her er forslag til refleksjonsspørsmål som dere kan diskutere sammen:

  • Hvordan kan vi komme i gang med matservering igjen?
  • Hva er det enkleste for oss å komme i gang med av matservering?
  • Kan vi skjære opp frukt? Lage grøt? Ha smørelunsj? Andre grep?
  • Kan vi kombinere matservering med utetid?
  • Hvordan skal vi sikre at alle barna får i seg næringsrik mat i løpet av SFO-tiden?

 

Nyttige lenker

Bra mat på SFO

Oppskrifter fra Matjungelen

Nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i barneskole og SFO

Flere nyheter fra Jungeltelegrafen

Ukemenyer til sommersesongen

Ahh... endelig er sommersesongen her! Det bugner av digge norske råvarer i naturen og i butikkhyllene. Norske grønnsaker, frukt og bær i sesong har kort vei fra jord til bord, noe som gjør at det er bærekraftig å spise matvarer i sesong. Og så smaker det ekstra godt! Sommer på menyen hele uka Endelig er ...

Ukemenyer til vårsesongen

Bruk mer av de norske råvarene nå som de spretter opp av bakken! Vårens ukemenyer er full av tips til lokale råvarer og deilig vårstemning til små mager.

Tips til påskekos på SFO

De fleste barn får allerede påskesnop hjemme i løpet av påskeferien. Her er tips hvordan vi kan lage påskekos på SFO uten at barna får dobbelt opp med snop.

Top