Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Grøtbaren på Olsvik SFO

– Hvem kan fortelle meg hva en grøtbar er? Spurte en av de voksne. – Jo, det er jo at alle får hver sin grøt også kan man velge mellom mange forskjellige ting å ha på toppen, sa et av barna på Olsvik SFO. Helt riktig, sa vi. Også spiste vi grøt – med både jungelstøv, tigerbananer og rosinslanger på.

 

Grøt med resten av skolemelken

På Olsvik SFO var det høstferie, og på tide å komme seg ut av gymsalen og bort i klasserommene for å spise grøt! På langdagene i høstferien har SFO ekstra god tid til å finne på noe gøy, og idag var det både lek i gymsalen og grøtbar på planen. Noen av de eldste fikk komme bort og hjelpe til med å kutte opp frukt til toppingen på forhånd, mens de andre lekte. De delte broderlig frukten mellom seg slik at flere fikk noe å skjære på, og resten hjalp til med å skylle melkekartonger. SFO hadde nemlig brukt restene av skolemelken til å lage grøt, slik at den ikke skulle bli dårlig i løpet av ferien. Lurt, sant? Ganske lurt å skylle melkekartongene etterpå også, slik at de kan leveres inn og resirkuleres til papir. Dobbeltlurt!

cof

Rosinslanger og jungelstøv

På menyen var det havregrøt, og barna kunne velge mellom bananer, epler, rosiner, varme skogsbær og kanel på toppen. Eller rosinslanger, tigerbanan og jungelstøv, som barna kalte det. Mange hadde aldri smakt frukt på grøten før, men de fleste prøvde seg på alt sammen idag. Det viktigste er jo å prøve, så er det helt greit om man ikke liker alt sammen. Noe mat må man øve seg på litt flere ganger før det smaker godt.

Grøt kan man bare spise til frokost!

Nei, det er jo bare fleip. De voksne på SFO hadde fleip- og faktaquiz med barna mens de spiste, og prøvde å lure barna til å tro at man bare kan spise grøt til frokost – uten å lykkes.        – Man kan spise det til lunsj også, sa noen. – Og middag! Og kvelds! Sa noen andre. – Og til frokost da. – Kan vi gjøre det hver dag? Spurte ei jente. Så godt er det med grøt! Vi lærte også at grøten har sin egen dag, den 23.oktober, at grøt holder oss mett lenge, og at vi ikke alltid må ha smør og sukker på toppen – når det finnes så mye annen god frukt å bruke også. Men jungelstøvet – det må med!

Matjungelens grøtoppskrift med eple og bringebær

Flere nyheter fra Jungeltelegrafen

7 tips til matmot rundt matbordet

Fisk og sjømat i smøremåltidet på SFO

Bedre måltider på Slettaelva SFO i Tromsø

Er ikke din SFO med i Matjungelen? 

Fortvil ikke – selv om dette er et prosjekt for noen utvalgte pilotskoler på Vestlandet  er målet å finne ut om Matjunglene kan bli et nasjonalt prosjekt, og da er det store muligheter for at flere kan finne veien inn i jungelen. Du kan uansett bruke oppskriftene på nettsiden, og lese nyttige tips og triks på Jungeltelegrafen underveis.

Har du lyst til å være med i Matjungelen? Meld din interesse!
Top