Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Matjungelen på Apeltun SFO

Vi var på besøk på Apeltun SFO denne uken, der barna i 4.klasse lærte å lage både wraps og smoothie. Det var mange som oppdaget dette for første gang i Matjungelen, og noen smakte også på paprika for første gang.  Litt av en opplevelse – og heldigvis var det godt også!

 

Apeltun skole SFO i Bergen har gått inn i Matjungelen med stormskritt, og har allerede testet ut flere av oppgavene som finnes der. Barna har laget en stor vegg med palmetrær på veggen, der de skal tegne og henge opp matvarer som de liker, eller lærer seg å like i løpet av høsten. Den er allerede stor, og det er allerede mange som har smakt og oppdaget flere nye matvarer i jungelen – blant annet kålrot, appelsin og paprika. Ved slutten av skoleåret kan alle se hvor mye forskjellig mat barna på Apeltun liker, for til sammen liker de nok massevis!

 

 

Smoothie er smuud for kroppen

På menyen denne tirsdagen var det wraps og smoothie, og det er jo både supergodt og veldig godt for kroppen. Som et av jungelbarna sa – «Jeg drikker smoothie til frokost hver dag jeg, fordi det er sunt og har masse vitaminer». Lur jente det der altså. Barna i Matjungelen prøvde seg frem og lagde smoothies i mange forskjellige smaker og farger. En smoothie ble helt blå og en annen smoothe var lys oransje. Det er jo fordi frukt og bær har forskjellig farge! Den blå smoothien hadde blåbær og den oransje smoothien hadde eple og appelsin. Visste du at det er lurt å spise frukt og grønt i mange forskjellige farger, fordi fargene har forskjellige «antioksidanter»? Det er stoffer som hjelper kroppen med å holde seg frisk.

 

Wraps – den nye matpakka!

Det er supergodt med wraps, også er det så bra at man kan putte nesten hva som helst i den! Her er det bare fantasien som setter grenser, og fantasi – og det har barna på Apeltun. De puttet både pesto, mango og sitron i sine wraps – uten å skjære grimaser en gang! De hadde også kremost, fiskekaker, bønner, kylling, salat, tomat, paprika, eple og ingefær å velge mellom, men de måtte ikke ha på alt sammen. Her var oppgaven å designe en skikkelig god wrap med gode smaker fra de ingrediensene man hadde. Alle spiste opp wrapen sin – og det var jo ikke så rart – så god som den var! Det lønner seg å lage digg mat altså, så slipper man å kaste den. Blir det wraps i matpakke imorgen kanskje?

Flere nyheter fra Jungeltelegrafen

Ukemenyer til sommersesongen

Ukemenyer til vårsesongen

Tips til påskekos på SFO

Hvordan skape gode generasjonsmøter gjennom mat?

Ukemenyer til vintersesongen

Ukemenyer for høstsesongen

Fiskefest på Raudeberg SFO

Det enkle og gode smøremåltidet

Strindheim SFO baker Matjungelen inn i hverdagen

Rekordmange nye SFOer påmeldt i Matjungelen

Er ikke din SFO med i Matjungelen? 

Fortvil ikke – selv om dette er et prosjekt for noen utvalgte pilotskoler på Vestlandet  er målet å finne ut om Matjunglene kan bli et nasjonalt prosjekt, og da er det store muligheter for at flere kan finne veien inn i jungelen. Du kan uansett bruke oppskriftene på nettsiden, og lese nyttige tips og triks på Jungeltelegrafen underveis.

Har du lyst til å være med i Matjungelen? Meld din interesse!
Top