Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Matjungelbarn

Matjungelen på Kaland SFO

Denne uken har vi vært på besøk på Kaland SFO, som ligger i vakre naturomgivelser like ved Kalandsvannet. Barna på Kaland SFO er vant til å smake på- og lage mat, og har allerede vært igjennom mange av oppgavene i Matjungelen. På denne regnfulle dagen var det barnas tur til å vise oss hvordan de lager grønnsakssuppe!

 

Gulrøtter i flere farger
Visste du at gulrøtter kommer i flere forskjellige farger? De kan være oransje, gule, lilla og mørkfarget, uten at smaken er spesielt annerledes. Det kunne jungelbarna fortelle oss da de saumfarte kjøkkenhagen på leting etter ingredienser til suppen. Det er spennende med grønnsaker som ser annerledes ut! Barna løp begeistret fra det ene til det andre i hagen og fikk med seg sukkererter og poteter i tillegg til gulrøttene. Ekstatisk jublet barna når de fant den største poteten de noengang hadde sett i hagen! Det er virkelig moro å finne maten selv.

 

Det er gøy å spise med venner
Kokkene var alle enig i at grønnsaksuppen ble knallgod – maten smaker best når man har laget den selv, sammen med venner.
– Er det poteter i suppen, spurte et av barna. Det er lett å glemme hva som er i suppen når det er så mye godt i den, men da er det fint at man kan smake seg frem.
– Det er den der! Smak på den!
– Ja! Nå kjenner jeg det.

 

Alle syntes det hadde vært gøy å lage suppe i regnet og at noen hadde kuttet seg litt når de skjærte grønnsaker lo de godt av. Det er sånt som skjer,  nå har de lært å være mer forsiktige. Og det viktigste er at alle får prøve!

 

Foto: Chris André Aadland
Foto: Chris André Aadland
Foto: Chris André Aadland
Foto: Chris André Aadland

Flere nyheter fra Jungeltelegrafen

Med mat som verktøy for rammeplanarbeidet

Matredderne på Gomalandet SFO

Slik går det med Jungelaksjonen

Ny rammeplan + Matjungelen = Sant

Matredding før ferien

Plastjakt med jungelbarna på Sannidal

Kom i gang med dyrking på SFO

På besøk i Tømmerås sin skolehage

Matmot og matglede på Høybråten AKS

Vi gjør oss klar for barnehagebarna!

Er ikke din SFO med i Matjungelen? 

Fortvil ikke – selv om dette er et prosjekt for noen utvalgte pilotskoler på Vestlandet  er målet å finne ut om Matjunglene kan bli et nasjonalt prosjekt, og da er det store muligheter for at flere kan finne veien inn i jungelen. Du kan uansett bruke oppskriftene på nettsiden, og lese nyttige tips og triks på Jungeltelegrafen underveis.

Har du lyst til å være med i Matjungelen? Meld din interesse!
Top