Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Matjungelen på Ny Krohnborg SFO

En tur i Matjungelen på Ny Krohnborg SFO var høydepunktet for disse ivrige førsteklassingene, de skulle lage wraps – og det er jo nesten taco! Mange av barna fikk smake avocado for første gang, og mange hadde aldri spist wraps før. Men alle var enige om at fullkornswraps var best.

 

 

Vi kan smake på alt, men vi må ikke like alt.

På Ny Krohnborg skole SFO var det stor stas da 1.klassingene skulle få lov til å lage wraps i Matjungelen. De fikk først lov til å smake på alle ingrediensene man kunne ha oppi wrapen sin, og deretter lage sin helt egen wrap. Noen likte avokado, andre likte agurk og mange likte alt sammen. Og sånn er det jo – vi liker ikke alle det samme. Men det er lurt å prøve å smake. Visste du at man må smake opptil 15 ganger på en matvare før man vet om man liker den? Da må man tørre å smake mange ganger, selv om man kanskje ikke liker det på første forsøk. Det viktiste er å smake – ikke å like – slik som de gjør her på Ny Krohnborg SFO.

Fullkorn er laget av ekorn!

Mens barna spiste var det på tide å lære seg litt mer om wraps. Visste du at det kommer fra engelsk og betyr «å pakke inn»? Og at man kan ha wraps med i matpakka? De voksne på SFO utfordret barna til en fleip- og faktaquiz der barna måtte gjette om det de voksne sa var sant eller ikke. Så klart var det sant at barn har lov til å spise wraps! Men fullkorn, det er ikke laget av ekorn. Det visste alle sammen. Fullkorn betyr at man har malt kornet sammen med skallet på, og i skallet finnes det både vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanter som kroppen trenger. Når vi spiser mat med fiber, som fullkornswraps for eksempel, så holder vi oss mett lenger og har energi og overskudd til både lek og arbeid. Vi ble enige om at alle skulle fortelle det til foreldrene sine når de kom hjem.

Har du også lyst til å lage wraps? Her er en oppskrift med kylling og avokado.

Flere nyheter fra Jungeltelegrafen

Ukemenyer til sommersesongen

Ukemenyer til vårsesongen

Tips til påskekos på SFO

Hvordan skape gode generasjonsmøter gjennom mat?

Ukemenyer til vintersesongen

Ukemenyer for høstsesongen

Fiskefest på Raudeberg SFO

Det enkle og gode smøremåltidet

Strindheim SFO baker Matjungelen inn i hverdagen

Rekordmange nye SFOer påmeldt i Matjungelen

Er ikke din SFO med i Matjungelen? 

Fortvil ikke – selv om dette er et prosjekt for noen utvalgte pilotskoler på Vestlandet  er målet å finne ut om Matjunglene kan bli et nasjonalt prosjekt, og da er det store muligheter for at flere kan finne veien inn i jungelen. Du kan uansett bruke oppskriftene på nettsiden, og lese nyttige tips og triks på Jungeltelegrafen underveis.

Har du lyst til å være med i Matjungelen? Meld din interesse!
Top