Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Chili sin carne

Chili sin carne

En herlig variant av den meksikanske gryteretten chili con carne – barna uten kjøtt. En enkel og billig rett som passer fint på en kjøttfri dag.

Du trenger

  • 2 store gule løk
  • 2 stk finhakket rød chili
  • 10 fedd hvitløk
  • 6 ss olje til stekning
  • 6 stk gulrot i terninger
  • 4 stk paprika
  • 2 stk søtpotet i terninger
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 ts malt koriander
  • 2 ts chilipulver
  • ½ ts malt kanel
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl vann
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 4 bokser hermetiske kidneybønner
  • hakket frisk koriander
  • 1 lime

Slik gjør du det

  1. Skrell og finhakk løk, hvitløk og chili. Skjær alle grønnsakene i terninger.
  2. Stek hvitløk, løk og chili på middels varme i en stor gryte. Ha i grønnsakene og krydder og fres videre et par minutter.
  3. Tilsett vann, hakkede tomater og tomatpuré.
  4. La alt koke på middels varme i 20-25 minutter, til grønnsakene er ferdig kokt.
  5. Skyll bønnene godt og ha dem i gryta mot slutten av koketiden.
  6. Smak til med salt, pepper, krydder og lime.
  7. Serveres med et dryss av hakket koriander og fullkornsris til.

Tips: Hvis dere har lyst til å piffe opp gryten litt kan dere servere den med hjemmelaget tortillachips. Skjær fullkornstortilla i trekanter, pensle med olje og hjemmelaget tacokrydder og stek i ovnen til de er sprø.

Top