En herlig variant av den meksikanske gryteretten chili con carne – bare uten kjøtt. En enkel og billig rett som passer fint på en kjøttfri dag.
Du trenger
2 store gule løk
2stk finhakket rød chili
10fedd hvitløk
6ss olje til stekning
6stk gulrot i terninger
4stk paprika
2stk søtpotet i terninger
2ts malt spisskummen
2ts malt koriander
2ts chilipulver
½ts malt kanel
2ss tomatpuré
2dl vann
2 bokser hermetiske tomater
4bokser hermetiske kidneybønner
hakket frisk koriander
1 lime
Slik gjør du det
Skrell og finhakk løk, hvitløk og chili. Skjær alle grønnsakene i terninger.
Stek hvitløk, løk og chili på middels varme i en stor gryte. Ha i grønnsakene og krydder og fres videre et par minutter.
Tilsett vann, hakkede tomater og tomatpuré.
La alt koke på middels varme i 20-25 minutter, til grønnsakene er ferdig kokt.
Skyll bønnene godt og ha dem i gryta mot slutten av koketiden.
Smak til med salt, pepper, krydder og lime.
Serveres med et dryss av hakket koriander og fullkornsris til.
Tips: Hvis dere har lyst til å piffe opp gryten litt kan dere servere den med hjemmelaget tortillachips. Skjær fullkornstortilla i trekanter, pensle med olje og hjemmelaget tacokrydder og stek i ovnen til de er sprø.