Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Chili sin carne

Chili sin carne

En herlig variant av den meksikanske gryteretten chili con carne – bare uten kjøtt. En enkel og billig rett som passer fint på en kjøttfri dag.

Du trenger

  • 2 store gule løk
  • 2 stk finhakket rød chili
  • 10 fedd hvitløk
  • 6 ss olje til stekning
  • 6 stk gulrot i terninger
  • 4 stk paprika
  • 2 stk søtpotet i terninger
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 ts malt koriander
  • 2 ts chilipulver
  • ½ ts malt kanel
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl vann
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 4 bokser hermetiske kidneybønner
  • hakket frisk koriander
  • 1 lime

Slik gjør du det

  1. Skrell og finhakk løk, hvitløk og chili. Skjær alle grønnsakene i terninger.
  2. Stek hvitløk, løk og chili på middels varme i en stor gryte. Ha i grønnsakene og krydder og fres videre et par minutter.
  3. Tilsett vann, hakkede tomater og tomatpuré.
  4. La alt koke på middels varme i 20-25 minutter, til grønnsakene er ferdig kokt.
  5. Skyll bønnene godt og ha dem i gryta mot slutten av koketiden.
  6. Smak til med salt, pepper, krydder og lime.
  7. Serveres med et dryss av hakket koriander og fullkornsris til.

Tips: Hvis dere har lyst til å piffe opp gryten litt kan dere servere den med hjemmelaget tortillachips. Skjær fullkornstortilla i trekanter, pensle med olje og hjemmelaget tacokrydder og stek i ovnen til de er sprø.

Top