Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kapteinens ovnsgull

Kapteinens ovnsgull

Deilig fisk og rotgrønnsaker som ovnsbakes i stekeovnen – en skikkelig gullgruve av næring! Oppskriften er beregnet til 10 barn.

Du trenger

  • 5 stk gulrot
  • 5 stk potet
  • 250 g sellerirot
  • 2,5 stk purreløk
  • 1250 g ørret eller laks (fersk eller frossen)*
  • 5 ss raps- eller olivenolje
  • Saft av 1 sitron
  • 1,25 ss Timian (kan sløyfes)
  • Lettrømme (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Skyll og skrell grønnsakene. Del dem i terninger og skjær purreløk i ringer.
  3. Legg grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje, timian, salt og pepper.
  4. Stek grønnsakene midt i ovnen i ca. 30 minutter eller til de er nesten møre.
  5. Skjær ørretfileten i terninger og vend dem i olje, sitronsaft, salt og pepper.
  6. Ta ut stekebrettet, legg ørretbitene over grønnsakene, og stek videre i ca. 8-10 minutter til fisken er gjennomstekt.
  7. Server gjerne med rømme og sitronbåter til.

Tips:

  • Biter av fiskekaker kan fint brukes istedenfor fiskefilet.
  • Hvis du bruker frossen fisk, kan denne først tines raskt i lunkent vann i ca. 20 minutter, eller i kjøleskap over natten.
  • Grønnsakene kan varieres etter sesong; squash, rødløk, søtpotet, rødbete, pastinakk og persillerot passer også godt i denne retten.
  • Sitron kan også legges i skiver sammen med grønnsakene for ekstra smak.


*Allergener

Fisk: Kan erstattes med annen proteinkilde som for eksempel kikerter eller kylling.
Melk/laktose: Bruk laktosefri rømme ved laktoseintoleranse eller plantebasert rømme ved melkeproteinallergi. Rømme kan også fint sløyfes.

Top