Dette er en rask og enkel rett som kan lages i én kjele og med bare fire ingredienser. Her får brokkoli spille hovedrollen, men bruk gjerne rester av andre grønnsaker dere har liggende også.
Du trenger
400 g pastaskruer, fullkorn*
400 g brokkoli
3 dl (1 boks) Creme Fraiche, lett*
4 ss pesto*
4 ts oregano
Salt og pepper
Saft av ½ sitron
Slik gjør du det
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Skyll og del brokkoli i mindre buketter. Skrell stilken og del i terninger.
Forvell brokkoli. Hvis du har stor nok kjele kan du legge brokkoli sammen med pastaen de siste 2 minuttene av koketiden (bruk gjerne en stor sil til brokkolien da). Pass på at brokkolien ikke blir overkokt.
Hell av kokevannet og bland creme fraiche og pesto sammen med pasta og brokkoli.
Smak til med oregano, sitronsaft og pepper og litt salt.
Valgfritt tilbehør
Soltørket tomat
Fetaost
Basilikum
Tips
Brokkoli kan byttes ut med for eksempel erter, squash eller tomater.
*Allergener:
Hvete/Gluten: Bruk glutenfrie pastaskruer. Melk/laktose: Bruk laktosefri creme fraiche, eller plantebasert creme fraiche/yoghurt ved melkeallergi. Pesto kan inneholde allergener som melk og nøtter. Bytt pesto med frisk basilikum.