Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Rød fiskesuppe med torsk

Lavasuppe med torsk

Lavasuppe med torsk

Eventyrlig god torsk i lava! Eller en rask, tomatbasert fiskesuppe med hvit fisk og purre, om du vil. Oppskriften er beregnet til 10 barn.

Rød fiskesuppe med torsk

Du trenger

  • 2,5 purreløk
  • 5 ss raps- eller olivenolje
  • 2,5 boks hermetiske tomater
  • 1,25 liter fiske- eller grønnsaksbuljong + vann*
  • 1200 g torsk eller sei (fersk eller frossen)*
  • 1,25  ts salt og 20 drag pepper
  • 1,25 ts Paprikapulver (kan sløyfes)
  • 2,5 håndfuller Frisk basilikum eller persille (kan sløyfes)
  • 10 ss lettrømme eller crème fraîche (kan sløyfes)
  • Grovbrød til servering

Slik gjør du det

  1. Vask purreløken og skjær den i tynne ringer.
  2. Skjær fiskefileten i terninger.
  3. Varm litt olje på middels varme i en stor kasserolle.
  4. Fres purreløken i et par minutter.
  5. Tilsett hermetiske tomater, buljongterninger og vann. Kok opp og la koke i ca. 5 minutter.
  6. Tilsett salt og smak til med paprikapulver og pepper.
  7. Skru ned varmen og tilsett fisketerningene. La dem trekke i ca. 3 minutter.
  8. Topp suppen med frisk basilikum eller persille, og en liten skje med rømme/crème fraîche. Server med grovt brød.

Tips:

  • Hvis du bruker frossen fisk, kan denne først tines raskt i lunkent vann i ca. 20 minutter, eller i kjøleskap over natten.
  • Tilsett gjerne flere grønnsaker i suppen, for eksempel gulrot eller sellerirot.


*Allergener
Hvete/gluten: Bruk glutenfritt brød og buljong uten hvete/gluten.
Selleri: Bruk buljong uten selleri.
Fisk/skalldyr: Fisk kan eventuelt erstattes med kokt egg eller røde linser. Bruk buljong uten fisk/skalldyr.
Melk/laktose: Bruk laktosefri rømme ved laktoseintoleranse, eller plantebasert rømme ved melkeproteinallergi.

Top