Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
omelett i ovn

Ovnsomelett

Ovnsomelett

Luftig og lett ovnsomelett som kan lages til mange. I denne omeletten kan du gjerne bruke rester av grønnsaker og annet pålegg.

omelett i ovn

Du trenger

  • 1 purre
  • 1 rød paprika 
  • 10 egg*
  • 2 dl lettmelk*
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 ss myk eller flytende margarin til å smøre formen*

Slik gjør du det

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  2. Skyll og rens purre og paprika godt. Skjær paprika i små terninger og purre i tynne skiver. 
  3. Visp sammen egg, melk, oregano, salt og pepper.
  4. Smør en ildfast form eller en ren langpanne og legg grønnsakene oppi.
  5. Hell over eggeblandingen.
  6. Stek midt i ovnen på varmluft, ca 20-25 minutter.

 

Tips

  • Serveres med grovt brød til og gjerne en grønn salat.
  • Du kan gjerne bruke andre grønnsaker, for eksempel spinat, squash, grønnkål, løk, pastinakk.
  • Bruk gjerne rester av kjøttpålegg eller ost i røren.
  • Til 20 porsjoner (10 egg) passer det med en ildfast form ca på størrelse med en halv langpanne.

 

*Allergener: Egg. Melk/laktose: Bruk laktosefri melk og margarin, eller plantebasert melk og melkefri margarin ved melkeallergi.  Soya: Bruk myk margarin uten soya, eller velg rapsolje.

Top