Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Plukkfisk

Plukkfisk

Plukkfisk

En mild og tradisjonell fiskerett, hvor du lett kan få brukt opp rester av kokte poteter og fisk. Oppskriften er beregnet til 10 barn.

Plukkfisk

Du trenger

  • 10 stk melne poteter
  • 1200 g sei eller torsk (fersk eller frossen)*
  • 2,5 stk purreløk
  • 5 ss myk eller flytende margarin*
  • 8 dl lettmelk*
  • 1,25 ts salt og 20 drag pepper
  • Flatbrød til servering

Slik gjør du det

  1. Skrell poteter og del dem i terninger.
  2. Kok potetene i en stor kjele med vann til de er møre.
  3. Kok opp vann og salt i en stor kjele. La fisken trekke i 6-8 minutter eller til den flaker seg. Rens evt. for skinn og bein.
  4. Vask og rens purreløk og skjær den i tynne strimler.
  5. Fres purreløk i litt myk margarin eller olje på middels varme i en stekepanne, sett til side.
  6. Hell vannet av potetene. Mos dem sammen med margarin og melk, juster mengden melk til ønsket konsistens.
  7. Bland fiskebitene og purreløken inn i potetmosen, tilsett salt og pepper.
  8. Server gjerne med flatbrød til.

Tips:

  • Poteter kan skrelles dagen i forveien for å spare tid.
  • Frosne fiskefileter kan raskt tines i lunkent vann eller over natten i kjøleskapet.
  • Bruk helst melne potetsorter som Mandelpotet, Pimpernel eller Beate.
  • Du kan gjerne bruke rester av kokte poteter og fisk i denne retten.
  • Hvis du vil tilsette flere grønnsaker, kan du f.eks. blande inn kokte gulrøtter eller grønne erter.

 

*Allergener
Fisk: Kan erstattes med annen proteinkilde som f.eks egg.
Melk/laktose: Bruk laktosefri melk og margarin ved laktoseintoleranse og plantebasert melk og margarin ved melkeproteinallergi.
Soya: Bruk margarin uten soya.

Top