Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Thai fiskesuppe

Thai kokos fiskesuppe

Thai kokos fiskesuppe

Dette er en mild og smakfull fiskesuppe med asiatisk vri, som barna kommer til å digge.

Thai fiskesuppe

Du trenger

  • 400 g sei, fersk eller frossen*
  • 400 g laks, fersk eller frossen*
  • 5 dl kokosmelk
  • 150 g gulrøtter
  • 150 g rødløk
  • 150 g sellerirot*
  • 2,5 terning grønnsaksbuljong*
  • 12,5 dl vann
  • 1/2 stk lime
  • 5 ss rapsolje
  • 5 ts currypaste*

Slik gjør du det

  1. Skjær fisk i terninger
  2. Vask og skrell grønnsakene. Skjær gulrot og sellerirot i tynne skiver, og rødløk i båter.
  3. Fres currypaste i olje på middels varme i en stor gryte.
  4. Tilsett grønnsakene og surr i 2-3 min.
  5. Tilsett vann og buljong og la koke til grønnsakene er møre (ca 7-8 min)
  6. Tilsett kokosmelk og fisk, kok opp og la fisken trekke til den er ferdig (ca 3 min)
  7. Smak til med lime før servering.

 

Tips

  • Det går fint an å bruke andre grønnsaker og fiskeslag i denne retten.
  • Server gjerne med frisk koriander og fullkornsris eller grovt brød til.
  • Hvis du ikke har tilgang på currypaste kan du fint erstatte den med finhakket chili og ingefær.
  • Hvis du bruker frossen fisk, kan denne først tines raskt i lunket vann i ca 20 min, eller i kjøleskap over natten. 

 

*Allergener: Fisk: Kan erstattes med kikerter, kylling eller tofu. Selleri: Kan droppes eller erstattes med potet. Noen typer buljong inneholder selleri og hvete. Sjekk også currypaste for allergener, noen typer kan inneholde f.eks fiskesaus.

Top