Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Torsk i form med ost og pesto

Torsk i form med ost og pesto

Denne retten kan lages til mange porsjoner i langpanne, og serveres med grovt brød og grønn salat til.

Foto: Lerøy - Øystein Klakegg

Du trenger

  • 800 g torskefilet
  • 2 stk purreløk i tynne skiver
  • 2 stk squash i terninger
  • 6 dl crème fraîche
  • 240 g pestosaus
  • 12 ss revet ost, gjerne nøkkelhullsmerket

Slik gjør du det

  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader.
  2. Kutt opp purreløken i tynne skiver og squashen i terninger.
  3. Skjær fisken i 2 cm store terninger og putt alt sammen i en ildfast form.
  4. Bland sammen crème fraîche og pesto, og hell det over fisk og grønnsaker. Strø over revet ost.
  5. Bak formen i ovnen i cirka 20 minutter til osten er smeltet.

 

Tips: Du kan gjerne bruke andre grønnsaker dere har tilgjengelig og prøv gjerne andre fiskeslag også.

*Allergener: Melk, fisk

Laktoseintoleranse? Bruk laktosefri Creme Fraiche

Melkeallergi? Bruk vegetabilsk Creme Fraiche av f.eks havre.

 

Oppskriften er hentet fra Lerøy

Top