Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Torsk i form med søtpotet, chili og yoghurt

Torsk i form med søtpotet, chili og yoghurt

Dette er en fin rett å lage til mange, som barna kommer til å digge.

Foto: Lerøy - Øystein Klakegg

Du trenger

  • 1 kg torsk, uten skinn og bein*
  • 2 stk søtpotet, stor
  • 2 stk paprika, rød
  • 2 stk chili
  • 8 ss olivenolje
  • 12 drag pepper
Salsa
  • 2 bunt persille, hakket
  • 1 ts sriracha, eller annen hotsauce
  • 12 ss yoghurt naturell*
  • 1 ts salt

Slik gjør du det

1. Skrell søtpoteten og kutt den i terninger, cirka 1 X 1 centimeter. Skjær paprika og chili i ringer.

2. Kutt torsken i store biter.

3. Putt grønnsakene i en ildfast form, og legg torsken oppå. Dryss over pepper og hell over olivenolje. Bakes i stekeovn i cirka 20 minutter på 160 grader.

4. Bland persille, sriracha og yoghurt til en saus. Denne heller du over formen straks den er ferdig og ute av ovnen.

5. Server gjerne med en grønn salat,  naanbrød eller ris.

 

* Allergener: melk, fisk

Laktoseintoleranse? Bruk laktosefri yoghurt.

Melkeallergi? Bruk soyayoghurt eller annen plantebasert yoghurt.

 

Oppskriften er hentet fra Lerøy

Top