Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Mat fra jord til bord

Aktiviteter med barna

Foto: Folkelig
humle på rødkløver
redyrking

Introduksjonsfilm til barna

Hvorfor det da? – Alt barna lurer på om å så frø

Hvordan planter man et frø? Hvordan kan frøet bli til en stor plante? Og hvordan vet frøet om det skal vokse opp eller ned? Jungelbarna har mange spørsmål om det å dyrke selv. Denne gangen har vi fått hjelp av Annikken Jøssund fra skolehageprosjektet til Økologisk Norge, og hun kan svaret på det meste!

Denne filmen er fin å se sammen med barna, som en introduksjon på temaet Fra jord til bord. Her er mange spennende fakta om dyrking, og kanskje pirrer den nysgjerrigheten for mer utforsking og undring sammen.

Hvorfor det da? – Alt barna lurer på om dyrking

Hvordan planter man ting? Og finnes det en grønnsak som er hardere enn tre? Her er det barna selv som får spørre om alt de lurer på om dyrking av grønnsaker, og en ekte grønnsaksdyrkingsekspert – Pernille på Huseby gård, forteller og forklarer.

Denne filmen er fin å se sammen med barna, som en introduksjon på temaet Fra jord til bord. Her er mange spennende fakta om dyrking, og kanskje pirrer den nysgjerrigheten for mer utforsking og undring sammen.

Kompetanseheving for personalet

Webinar – Kom i gang med dyrking på SFO

Dyrking kan være alt fra å så karsefrø på bomull i vinduskarmen, til å lage en hel kjøkkenhage. I dette webinaret får dere tips og triks til hvordan dere kan komme i gang med dyrking på SFO.

Med oss har vi Annikken Jøssund fra skolehageprosjektet til Økologisk Norge. Hun er ekspert på sette i gang dyrkeprosjekter og sammen skal vi utforske de mulighetene som ligger i å dyrke fram en helt egen matjungel sammen med barna. Det trenger ikke være vanskelig, det viktigste er å starte enkelt og hoppe i det!

Gulrotter-med-gress-FG-07374- Foto_Marte_Garmann

Har du spørsmål eller kommentarer til Matjungelen?

Ta kontakt med oss på post@matjungelen.no 

Husk: Du kan gjerne sende inn bilder og videoer fra aktivitetene på SFO til oss på e-post, så legger vi det ut på Jungeltelegrafen.

Top