Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Aktivitetstips i vinter- og påskeferien

I store deler av landet er det vinterferie denne uken, og om ikke så lenge kommer også påskeferien hoppende. Disse feriedagene kan være en fin mulighet for å utforske Matjungelen med morsomme aktiviteter både inne og ute.

 

BÅLTUR MED GOD MAT

Bruk dagen ute! Pakk med varme klær, god mat og litt ved, så kan det bli en minnerik opplevelse for både store og små.

Pinnebrød er en gammel klassiker som faller i smak hos de fleste. Det er også gøy å lage, og ikke alt for vanskelig å få til. Deigen kan lages inne i forkant, så er det bare å tvinne en håndfull deig rundt en trepinne, og steke over glørne på bålet. For å toppe det hele, kan dere teste med ulikt fyll, for eksempel ost og tomat eller eple og kanel. Når brødet er gyllent på overflaten er det bare å nyte helt nystekt brød!

Havets skattekiste er også en god og enkel fiskerett som kan lages på både grill, bål eller i stekeovn. Alle kan lage sine egne pakker med det de ønsker av oppkuttede grønnsaker og fisk, og vips så har dere både smakfulle og næringsrike skattekister til bålkosen!

Turer og opplevelser utendørs er bra for både kropp og sinn, og gode opplevelser gir barna glede av å tilbringe tiden ute i naturen. La gjerne barna være med i planlegging og gjennomføring av turen, dette vil gi både mestringsfølelse og positivt humør på turen!

BAKEDAG

Baking er en aktivitet som gjerne krever litt mer tid en det man har til rådighet i hverdagen. Det er derfor en fin aktivitet å gjøre når man har litt bedre tid i feriedagene.

Baking er noe barna ofte setter stor pris på, og det smaker jo alltid best når man har laget det selv. Inkluder barna i hele prosessen – la de finne frem ingredienser, måle opp riktig mengde og røre sammen deigen. Det gir masse mestring og skikkelig deilig bakst laget med mye kjærlighet.

Prøv for eksempel disse saftige rundstykkene med gulrot

SANSELØYPE

En av Matjungelens mest populære aktivteter er sanseløypen, som virkelig lar både voksne og barn utfordre matmotet – og kanskje blir dere kjent med noen nye råvarer dere ikke visste at dere likte?

Bruk gjerne ingredienser dere har liggende, og se hvor mange råvarer dere klarer å gjette i denne morsomme sanseleken!

JUNGELBINGO

Utforsk nærområdet med Jungelbingo! Jungelbingo i fjæra er en fin måte å utforske det som finnes langs strandkanten, men dere kan også lage deres egne bingoark med elementer fra naturen rundt dere. Ta gjerne med søppelpose på veien, og plukk med dere plast som har havnet på avveie i naturen.

Jungelbingo i fjæra

Lag deres egen jungelbingo

Flere tips?

Det finnes massevis av aktiviteter og oppskrifter å utforske på nettsidene, det er bare å slå seg løs.

God fornøyelse!

Flere nyheter fra Jungeltelegrafen

Hvordan skape gode generasjonsmøter gjennom mat?

Generasjonsmøter skaper begeistring, fellesskap og læring. Vi har tatt en prat med organisasjonen Livsglede for Eldre om hvordan de bruker Matjungelen i sine aktiviteter.

Ukemenyer til vintersesongen

Vintersesongen er her og det begynner å bli mørkt og kaldt ute, men like vel er det faktisk noen norske råvarer som er i sesong nå! Norske grønnsaker i sesong har kort vei fra jord til bord, noe som gjør at det er bærekraftig å spise matvarer i sesong.  Vinter på menyen hele uka Selv ...

Ukemenyer for høstsesongen

I høstsesongen er det mange norske råvarer som høstes inn. Norske grønnsaker i sesong har kort vei fra jord til bord, noe som gjør at det er bærekraftig å spise matvarer i sesong.  Høst på menyen hele uka Norske råvarer i sesong er både fargerike, ferske og fristende. Å velge råvarer som er i sesong ...

Top