Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nå kan SFO melde seg på Matjungelen igjen

Nå skal enda flere SFO-barn få muligheten til  å leke og lære om mat som er bra for kroppen og kloden. 12500 barn har deltatt siden oppstart, og nå åpner påmeldingen for dem som vi starte opp i januar 2020. Aktivitetstilbudet som er tilrettelagt for SFO-hverdagen er initiert av Helsedirektoratet som ledd i oppfølging av Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold. 

Oppdag en jungel av mat

Matjungelen har som formål å skape engasjement og nysgjerrighet rundt matens betydning for helse og miljø for barn og unge. Med Matjungelen får barna oppdage en jungel av mat, de får rom til å utforske ulike råvarer og smaker, og oppleve matglede i fellesskap. Målet er at barna selv skal få kunnskap om- og bli engasjert i temaer omkring mat og miljø. Et langsiktig mål er at barna kan bli endringsagenter som påvirker andre rundt seg i positiv retning, til å ta bedre matvalg.

Gratis for SFO

Det vil ikke koste noe for SFO å delta i prosjektet, og innholdet er tilpasset slik at det kan gjennomføres som del av SFO-hverdagen. Les mer om aktivitetene her.

Påmelding

Det er nå 115 kommuner med i Matjungelen og interessen er stor blant både kommune og ansatte på SFO! Barna viser stort engasjement når de får lære gjennom lek, og mange barn tør å utforske og prøve nye smaker i jungelen!

Foto: Gunnbjörg Gunnarsdottir - Matjungelen

Påmeldingsfrist: 20 November 2019

Oppstart: Januar 2020

Påmeldingen vil bli tilgjengelig 23.oktober kl. 08.00:

LINK TIL PÅMELDING

Gratis utstyrspakke

Om din SFO er en av de 50 første som melder seg på vil SFO få tilsendt en gratis utstyrspakke som inneholder aktivitetshefter til barna, kjøkkenkniver, skjærebrett og en stavmikser. 

Spre nyheten og bruk jungeltelegrafen

Kjenner du noen som burde melde seg på Matjungelen? Tips de gjerne om dette aktivitetsprogrammet! Desto flere SFO/AKS vi får med i hver kommune, desto mer samler vi engasjement, og flere barn får lære om mat og og bærekraft!

Hvem er vi?

Matjungelen er utarbeidet av Folkelig, Opplysningskontoret for frukt og grønt, Høgskulen på Vestlandet og Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet på oppdrag fra Helsedirektoratet. Tilbudet er initiert av Helsedirektoratet, som ledd i oppfølging av Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold. 

 

Samarbeide med oss?

Vi er alltid på utkikk etter gode samarbeidspartnere som kan bidra til at prosjektet kan vokse og utvikle seg! Det er en jungel av muligheter for samarbeid, så ta kontakt om du vil bli bedre kjent med oss!

Flere nyheter fra Jungeltelegrafen

Mestring og glede med matlaging på Vigra SFO

7 tips til mer matmot rundt matbordet på SFO

Fisk og sjømat i smøremåltidet på SFO

Bedre måltider på Slettaelva SFO i Tromsø

Raske og rimelige retter til SFO og AKS

Tips til sunnere Halloweenfeiring på SFO

Mer matglede på Os SFO i Rakkestad

Ukemenyer til sommersesongen

Ukemenyer til vårsesongen

Tips til påskekos på SFO

Fakta
– Matjungelen er et gratis aktivitetsprogram for SFO som inneholder aktivitetsopplegg for barna, en kompetansehevingspakke for SFO-ansatte, informasjonsmateriell og oppskrifter til bruk på SFO. Alt materiell er tilgjengelig digitalt. .

– Matjungelen er initiert av Helsedirektoratet, som ledd i oppfølging av Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold. Folkelig leder prosjektet i partnerskap med Opplysningskontoret for frukt og grønt, Høgskulen på Vestlandet og Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet.

 
Matjungelen skal vokse, og vårt mål er at alle barn skal få leke og lære om mat som er bra for kroppen og kloden. Tilbudet er en gavepakke til SFO, og er et gratis tilbud initiert av Helsedirektoratet. De 50 første SFO/AKS som melder seg på får tilsendt en gratis utstyrspakke som kan brukes sammen med aktivitetene i Matjungelen.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Top