Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Vannvittig spennende jungelpartner!

Matjungelen har fått ny jungelpartner! Med Lerøy på laget skal vi ta et skikkelig dypdykk for å bli enda bedre kjent med havets mysterier og fisk og sjømatens mange muligheter. 

Vi gleder oss over å få Lerøy inn som prosjektpartner slik at vi kan gi enda mer kunnskap om livet under vann og inspirere barn og voksne til å spise mer fisk og sjømat, forteller Matjungelens prosjektleder, Kathrine Marthinsen.

Havets skattekiste på Olsvik SFO - Foto: Gunnbjörg Gunnarsdottir

Lekende lett med fisk på SFO

Matjungelen er et gratis aktivitetsprogram for SFO/AKS hvor barn kan utforske en jungel av mat, og leke og lære om mat som er bra for både kroppen og kloden. Aktivitetene er lekpreget og aktiviserende. Innholdet er kunnskapsbasert og i tråd med Helsedirektoratets kostråd og Nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i skole og SFO. 

Lerøy er veldig fornøyd med å bli prosjektpartner i Matjungelen. Lekbasert kunnskapsformidling og inspirasjon til hvordan sjømat kan bli en del av hverdagen samsvarer godt med hvordan vi satser. Vi ønsker at enda flere barn skal få gode smaksopplevelser med sjømat, sier Anne Hilde Midttveit som er ansvarlig for kvalitet og bærekraft i Lerøy.

Matjungelen skal utvide universet under vann, og inviterer barn til å dele sin fantasiskapninger!

Et hav av muligheter

Nye prosjektpartnere gjør det mulig å utvide Matjungelen med enda mer matnyttig innhold. Det skal blant annet lages flere e-læringsvideoer til SFO-ansatte, og flere aktiviteter som involverer barna i matlagingen og i å ta vare på livet i havet.

Nå kan vi skape enda mer relevant kunnskapsinnhold og flere aktiviteter som tar for seg det meste fra fjord til bord, sier Marthinsen.

Fiskefest på SFO

For å markere samarbeidet inviteres Matjungelen-barna til å delta på tegnekonkurranse for å tegne hvilke smakfulle, morsomme eller kule skapninger de kjenner til fra vår fantastiske undervannsverden. Vinneren av tegnekonkurranse vinner en fiskefest på SFO.

Vi gleder oss til å se alle tegninger av havets mange spennende skapninger, og ikke minst til å være med når Lerøys prisvinnende kokk, Fredrik Hald skal besøke og arrangere en skikkelig fin fiskefest på SFO, sier jungelesjefen, Kathrine Marthinsen.

Konkurransen er avsluttet: Les om fiskefesten hos vinnerne på Raudeberg SFO her!

Flere nyheter fra Jungeltelegrafen

Ukemenyer til sommersesongen

Ukemenyer til vårsesongen

Tips til påskekos på SFO

Top