Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Med mat som verktøy for rammeplanarbeidet

Den nasjonale rammeplanen for SFO er på plass og vi tok en prat med Mona Gjøse Skaaren fra Jåtten SFO og Terje Wiik fra Nettverket for SFO om hvordan vi kan komme i gang innenfor de ressursene vi har. 

Webinar om Matjungelen og rammeplanen

I webinaret under kan dere høre mer om hvordan Matjungelen kan brukes som et verktøy i arbeidet med rammeplanen på SFO og hvordan aktivitetene dekker de fleste temaene som vektlegges. For mat handler om så mye mer enn bare råvarene vi spiser. Mat kan blant annet knyttes til fellesskap, lek, kultur, kreativitet, utforsking, mestring, naturglede, miljøbevissthet og språkutvikling. SFO er en ypperlig arena for å sette fokus på nettopp dette.

Les mer om hvordan Matjungelen kan brukes i rammeplanarbeidet

Mona og Terje hadde som vanlig mange gode tanker og betraktninger, både om rammeplanen og de mulighetene som ligger i det gode arbeidet dere allerede gjør.

Se gjerne webinaret sammen på et personalmøte.

Se hele webinaret her

Refleksjonsspørsmål om Matjungelen og rammeplanen

Hvis dere ser webinaret sammen kan dere gjerne sette av litt tid på avdelingsmøte til å snakke om rammeplanen og hvordan dere kan komme i gang. Her er forslag til refleksjonsspørsmål som dere kan diskutere sammen:

  • Hva gjør vi allerede i dag som svarer på rammeplanen?
  • Hva kan vi bli bedre på?
  • Hvordan kan det at vi er med i Matjungelen bidra til arbeidet vårt med rammeplanen?
  • Hvordan kan organisering av måltider og matservering på vår SFO/AKS hjelpe oss i arbeidet med rammeplanen?
  • Hvordan kan vi synliggjøre arbeidet med mat og måltidsglede for foreldrene?
  • Har vi det samarbeidet med resten av skolen som vi trenger for å jobbe sammen for barna?
  • Hvis ikke, hvordan kan vi få det til?

Dette kan Matjungelen hjelpe dere med:

Kom i gang med rammeplanen – Kurs for å jobbe sammen i personalgruppen

Månedens tema – Her finner dere også en fiks ferdig årsplan

Aktivitetsoppleggene – Disse kan filtreres innenfor tema slik at dere enkelt kan finne aktiviteter som svarer på temaene i rammeplanen.

Dypdykk – Matjungelens egen kompetansehevingsportal, som kan tilpasses deres rammer

Andre nyttige lenker

Rammeplan for SFO – Utdanningsdirektoratet

Støttemateriell til rammeplanen – Utdanningsdirektoratet

Fiskesprell

Dyrk Framtida  – Økologisk Norge

Takk til gode hjelpere

I arbeidet med å tilpasse innholdet i Matjungelen har vi fått hjelp av brukerpanelet vårt og referansegruppen vår. De har kommet med faglige innspill, gitt oss innblikk i SFO-hverdagen og tråkket opp stiene sammen med oss. Vi er takknemlige for å ha så dyktige bidragsytere med oss i Matjungelen.

BRUKERPANELET:

  • Vibeke Herfoss – Sannidal SFO
  • Monica Jacobsen – Ny-Krohnborg SFO
  • Mona Skaaren – Jåtten SFO
  • Dan Lorentzen – Korsvoll SFO

REFERANSEGRUPPEN

  • Eli Kristin Aadland – Høgskulen på Vestlandet
  • Hilde D. Hognes – Universitetet i Sørøst-Norge
  • Terje Wiik – Nettverket for SFO
  • Valerie Lengård Almli – Nofima
  • Ida Lervik Midtbø – Høgskulen på Vestlandet

Har dere ønsker, innspill eller spørsmål til Matjungelens arbeid med rammeplanen?

Send en jungelmail til post@matjungelen.no

Flere nyheter fra Jungeltelegrafen

Mestring og glede med matlaging på Vigra SFO

På Vigra SFO har de stort fokus på matlaging og mataktiviteter, og bruker Matjungelen aktivt i hverdagen. Det bidrar til masse matglede for barna. Her er SFO-leder Eirik Solli sine beste tips til andre som vil komme i gang med matlaging på SFO.

7 tips til mer matmot rundt matbordet på SFO

Hvorfor er mange barn kresne, og hvordan kan vi hjelpe barna med å tørre å smake på ny mat? Her har vi samlet noen gode tips til mer matmot rundt matbordet.

Fisk og sjømat i smøremåltidet på SFO

Fisk og sjømat er godt for kroppen og kloden, men hvordan få inn nok fisk og sjømat i smøremåltidet i SFO? Fisk er nemlig ikke bare middagsmat - fisk kan også fint spises som plukkemat, pålegg på skiva, rulles i wraps, eller blandes til en deilig påleggssalat. Bare se her!  Hva har sjømaten og sola ...

Top