Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Med mat som verktøy for rammeplanarbeidet

Den nasjonale rammeplanen for SFO er på plass og vi tok en prat med Mona Gjøse Skaaren fra Jåtten SFO og Terje Wiik fra Nettverket for SFO om hvordan vi kan komme i gang innenfor de ressursene vi har. 

Webinar om Matjungelen og rammeplanen

I webinaret under kan dere høre mer om hvordan Matjungelen kan brukes som et verktøy i arbeidet med rammeplanen på SFO og hvordan aktivitetene dekker de fleste temaene som vektlegges. For mat handler om så mye mer enn bare råvarene vi spiser. Mat kan blant annet knyttes til fellesskap, lek, kultur, kreativitet, utforsking, mestring, naturglede, miljøbevissthet og språkutvikling. SFO er en ypperlig arena for å sette fokus på nettopp dette.

Les mer om hvordan Matjungelen kan brukes i rammeplanarbeidet

Mona og Terje hadde som vanlig mange gode tanker og betraktninger, både om rammeplanen og de mulighetene som ligger i det gode arbeidet dere allerede gjør.

Se gjerne webinaret sammen på et personalmøte.

Se hele webinaret her

Refleksjonsspørsmål om Matjungelen og rammeplanen

Hvis dere ser webinaret sammen kan dere gjerne sette av litt tid på avdelingsmøte til å snakke om rammeplanen og hvordan dere kan komme i gang. Her er forslag til refleksjonsspørsmål som dere kan diskutere sammen:

  • Hva gjør vi allerede i dag som svarer på rammeplanen?
  • Hva kan vi bli bedre på?
  • Hvordan kan det at vi er med i Matjungelen bidra til arbeidet vårt med rammeplanen?
  • Hvordan kan organisering av måltider og matservering på vår SFO/AKS hjelpe oss i arbeidet med rammeplanen?
  • Hvordan kan vi synliggjøre arbeidet med mat og måltidsglede for foreldrene?
  • Har vi det samarbeidet med resten av skolen som vi trenger for å jobbe sammen for barna?
  • Hvis ikke, hvordan kan vi få det til?

Dette kan Matjungelen hjelpe dere med:

Kom i gang med rammeplanen – Kurs for å jobbe sammen i personalgruppen

Månedens tema – Her finner dere også en fiks ferdig årsplan

Aktivitetsoppleggene – disse kan filtreres innenfor tema slik at dere enkelt kan finne aktiviteter som svarer på temaene i rammeplanen.

E-læring – Vi har allerede en e-læring som dekker flere av temaene i rammeplanen. Vi jobber også med en ny kompetanseheving som vi har mål om å lansere i januar 2022.

Andre nyttige lenker

Rammeplan for SFO – Utdanningsdirektoratet

Støttemateriell til rammeplanen – Utdanningsdirektoratet

Fiskesprell

Dyrk Framtida  – Økologisk Norge

Takk til gode hjelpere

I arbeidet med å tilpasse innholdet i Matjungelen har vi fått hjelp av brukerpanelet vårt og referansegruppen vår. De har kommet med faglige innspill, gitt oss innblikk i SFO-hverdagen og tråkket opp stiene sammen med oss. Vi er takknemlige for å ha så dyktige bidragsytere med oss i Matjungelen.

BRUKERPANELET:

  • Vibeke Herfoss – Sannidal SFO
  • Monica Jacobsen – Ny-Krohnborg SFO
  • Mona Skaaren – Jåtten SFO
  • Dan Lorentzen – Korsvoll SFO

REFERANSEGRUPPEN

  • Eli Kristin Aadland – Høgskulen på Vestlandet
  • Hilde D. Hognes – Universitetet i Sørøst-Norge
  • Terje Wiik – Nettverket for SFO
  • Valerie Lengård Almli – Nofima
  • Ida Lervik Midtbø – Høgskulen på Vestlandet

Har dere ønsker, innspill eller spørsmål til Matjungelens arbeid med rammeplanen?

Send en jungelmail til post@matjungelen.no

Flere nyheter fra Jungeltelegrafen

Ukemenyer til vintersesongen

Vintersesongen er her og det begynner å bli mørkt og kaldt ute, men like vel er det faktisk noen norske råvarer som er i sesong nå! Norske grønnsaker i sesong har kort vei fra jord til bord, noe som gjør at det er bærekraftig å spise matvarer i sesong.  Vinter på menyen hele uka Selv ...

Ukemenyer for høstsesongen

I høstsesongen er det mange norske råvarer som høstes inn. Norske grønnsaker i sesong har kort vei fra jord til bord, noe som gjør at det er bærekraftig å spise matvarer i sesong.  Høst på menyen hele uka Norske råvarer i sesong er både fargerike, ferske og fristende. Å velge råvarer som er i sesong ...

Fiskefest på Raudeberg SFO

Mange kvier seg for å lage fisk på SFO, fordi det kanskje kan virke litt vrient når man ikke er vant til det. Men det trenger slettes ikke være vanskelig – bare spør barna på Raudeberg SFO. De vant nemlig en tegnekonkurranse, og ble premiert med besøk fra Matjungelen og en vaskekte sjømatkokk fra Lerøy. ...

Top