Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Matredding før ferien

Før ferien kan det være lurt å ta en liten opprydding i skapene . Her er noen gode tips til hvordan vi kan redusere matsvinn og få tømt skapene før sommeren:

Brød

  • Lag krutonger og bruk som topping i supper
  • Frys ned brød i skiver og tin de i brødristeren når de skal serveres
  • Lag toast eller ostesmørbrød med tørt brød
  • Gi arme riddere en renessanse, det smaker fortsatt godt!

Frukt og grønt

  • Fruktrester og bløt frukt kan brukes i smoothies og fruktsalater.
  • Miks most eller revet frukt og grønt inn i brøddeig, pannekake– og vaffelrøre.
  • Lag fruktspyd eller aluminiumspakker med frukt og grill på bål ute på tur.
  • Nesten all slags grønnsaksrester kan brukes i supper, salater, pizza, omeletter, gryter og ovnsretter.

Melk

  • Melk kan brukes i grøt, pannekaker og vaffelrøre. Røren kan også fryses ned.
  • Melk kan fryses ned i kartongen og brukes inntil 6 måneder senere. Den egner seg da best til matlaging.
  • Bruk rester av melk til å spe ut supper og smoothies
  • Bruk melken til å bake brød eller rundtstykker, som senere kan fryses ned.

Hvis dere har masse mat igjen som dere ikke får spist opp kan dere også invitere til restefest! Tøm skapene og lag godsaker som dere kan kose dere med sammen. La gjerne barna få hjelpe til å lage maten også så er sjansen stor for at alt blir spist opp.

God sommer!

Har dere andre gode tips til hvordan vi kan unngå matsvinn og redde mat før ferien? Del det gjerne med oss på instagram eller facebook – #matjungelen

Flere nyheter fra Jungeltelegrafen

Med mat som verktøy for rammeplanarbeidet

Ny rammeplan er på plass og vi tok en prat med Mona Gjøse Skaaren fra Jåtten SFO og Terje Wiik fra Nettverket for SFO om hvordan vi kan komme i gang innenfor de ressursene vi har.  I webinaret under kan dere høre mer om hvordan Matjungelen kan brukes som et verktøy i arbeidet med rammeplanen ...

Matredderne på Gomalandet SFO

På Gomalandet SFO i Kristiansund har Berit Ulriksborg satt i gang et suksessprosjekt for å redde mat sammen med barna på SFO. Tre dager i uken henter hun mat på nærbutikken som ellers ville bli kastet. Og det blir det masse god mat av!  Kan du fortelle litt om hvordan dere startet med matreddingen? Det ...

Slik går det med Jungelaksjonen

Flere av dere har vært med å bidra i Jungelaksjonen for havet, og vi har fått en oppdatering fra Mari i Phamai hvor hun forteller hvordan det går i Laos. En liten oppdatering fra Phamai: "Det har jo dessverre vært ganske stille det siste året, grunnet covid. Laos har vært i lockdown over flere uker ...

Top