Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Matredding før ferien

Før ferien kan det være lurt å ta en liten opprydding i skapene . Her er noen gode tips til hvordan vi kan redusere matsvinn og få tømt skapene før sommeren:

Brød

  • Lag krutonger og bruk som topping i supper
  • Frys ned brød i skiver og tin de i brødristeren når de skal serveres
  • Lag toast eller ostesmørbrød med tørt brød
  • Gi arme riddere en renessanse, det smaker fortsatt godt!

Frukt og grønt

  • Fruktrester og bløt frukt kan brukes i smoothies og fruktsalater.
  • Miks most eller revet frukt og grønt inn i brøddeig, pannekake– og vaffelrøre.
  • Lag fruktspyd eller aluminiumspakker med frukt og grill på bål ute på tur.
  • Nesten all slags grønnsaksrester kan brukes i supper, salater, pizza, omeletter, gryter og ovnsretter.

Melk

  • Melk kan brukes i grøt, pannekaker og vaffelrøre. Røren kan også fryses ned.
  • Melk kan fryses ned i kartongen og brukes inntil 6 måneder senere. Den egner seg da best til matlaging.
  • Bruk rester av melk til å spe ut supper og smoothies
  • Bruk melken til å bake brød eller rundtstykker, som senere kan fryses ned.

Hvis dere har masse mat igjen som dere ikke får spist opp kan dere også invitere til restefest! Tøm skapene og lag godsaker som dere kan kose dere med sammen. La gjerne barna få hjelpe til å lage maten også så er sjansen stor for at alt blir spist opp.

God sommer!

Har dere andre gode tips til hvordan vi kan unngå matsvinn og redde mat før ferien? Del det gjerne med oss på instagram eller facebook – #matjungelen

Flere nyheter fra Jungeltelegrafen

Fra pilot til stor satsing på kompetanseheving for ansatte i AKS

Kompetanseheving for AKS-ansatte: Oslo kommune satser på gode måltider i AKS Hvordan kan ansatte i AKS skape bedre måltider for barna? I løpet av de neste to årene skal 28 AKS i Oslo bli med oss på en skreddersydd og praktisk kompetanseheving for ansatte, for å bidra til næringsrike og bærekraftige måltider. Programmet gjennomføres på ...

Tofte SFO krydrer hverdagen med matlaging

Hos Tofte SFO er mat og måltidsglede et av punktene i rammeplanen som de har jobbet spesielt mye med. Med matlaging på menyen gir de barna rom til både mestring, matglede og sosialt fellesskap. Denne artikkelen ble først publisert i magasinet hos SFOnett. På sørspissen av Hurumhalvøya i Asker kommune, omkranset av både fjord, skog ...

Vinn råvare-gavekort på 1000 kroner!

Hjelp oss med å bli enda bedre – og bli med i trekningen av et råvare-gavekort på 1000 kroner, til innkjøp av fisk og sjømat til deres SFO/AKS! Vi trekker 5 heldige vinnere. I forrige uke sendte vi ut den årlige spørreundersøkelsen til alle som er påmeldt i Matjungelen SFO. Vi håper at så mange ...

Top