Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Barn skjærer banan til fruktspyd

Tips til påskekos på SFO

Mange barn gleder seg til påskegodt i feriedagene – og det får de garantert rikelig av hjemme. Så hvorfor ikke la påskekos på SFO bestå av noe helt annet enn sjokolade, godteri, saft og kaker? Det er jo heldigvis på ingen måte sukkermengden som avgjør mengden kos og glede! Her kommer noen idéer til hvordan dere kan gjøre ekstra stas på påskedagene, uten at barna får dobbelt opp med snop.

Lag mat sammen

På langdager i påsken har man gjerne litt bedre tid og litt færre barn. Det gjør  det enklere å planlegge for matlaging sammen med barna. Her er noen forslag til matlagingsaktiviteter som både er gøye og gode.

 • Dere kan for eksempel bake disse deilige, grove rundstykkene med gulrot, som barna kan forme som påskeharer eller andre gøyale figurer.
 • Hvis dere har lyst på noe ekstra søtt og godt, kan dere lage daddelkuler – hjemmelaget og mer næringsrikt snop! Ha dadler, valnøtter og litt kakaopulver i en foodprocessor, og kjør til en deig. Man kan også mose med gaffel. Tilsett gjerne litt revet appelsinskall for ekstra påskestemning! La barna trille små kuler av deigen, som de kan rulle i f.eks. hakkede nøtter, kokos eller kakao.
 • Prøv dere på denne hjemmelagede granolaen, hvor barna kan spesialkomponere sin egen favoritt med de korn, frø og nøtter de selv vil ha.
 • Dere kan også utforske Matjungelens store oppskriftsbank, og se om det er noe som frister ekstra mye her!
Daddelkuler

Påskegul mat

Utfordre hverandre til å finne på flest mulig gule matvarer å servere i løpet av påsken! Her er noen idéer:

 • Lag en gul suppe – eller gullsuppe, om du vil!
 • Kanskje det går an å ha et brødmåltid med bare gule pålegg? Inkluder gjerne barna i menyplanleggingen. Det kan for eksempel være eggerøre, eggesalat, hummus med gurkemeie for ekstra gul farge, ost med gul paprika på…
 • Hva med å lage fruktspyd med bare gule kule frukter på? For eksempel gult eple, banan, honningmelon, physalis, appelsin, klementin… Kanskje dere kan komme på enda flere?
Gul suppe

Lag mat på bål

Hvis planen er å lage påskestemning med bål og appelsin, hvorfor ikke bruke bålet til å lage mat på også? Her er noen sikre vinnere rundt bålet:

 • Havets skattekiste er en av de store favorittoppskriftene fra Matjungelen, og den passer kjempefint å lage på bål!
 • Pinnebrød er alltid både godt og gøy å lage – og denne oppskriften på enkle yoghurtbrød egner seg godt til både pinnebrød over bålet, eller til å stekes på primus.
 • Hva med å ha ostesmørbrød-verksted? Gå bananas med forskjellige typer oster, urter, pesto, grønnsaker og annet godt!
 • Lag gjerne noe ekstra godt å drikke også, som en god epletoddy med ingefær eller chilikakao som kan fylles på termos og nytes i påskesolen.
Barn rundt bålet
Barn rundt bålet

Påskekos på SFO: Tenk kreativt!

Kos trenger ikke alltid å henge sammen med mat – det kan også være like koselig å samles rundt et kreativt prosjekt. Her er noen ekstra påskete idéer:

 

GOD PÅSKE!

Karse i eggeskall

Flere nyheter fra Jungeltelegrafen

Bedre måltider på Slettaelva SFO i Tromsø

Slettaelva SFO i Tromsø har gjort mange lure grep for å styrke fokuset på mat og måltider i SFO de siste årene og det har bidratt til mer matglede og roligere måltider. Etter en brukerundersøkelse i 2021 hvor måltidet fikk dårlig skår, bestemte SFO seg for å gjøre grep og meldte seg på i Matjungelen. ...

Raske og rimelige retter til SFO og AKS

Vi vet det kan være tidkrevende å planlegge for næringsrike og bærekraftige menyer for barn i SFO og barnehage. Derfor har vi gjort jobben med å utvikle et knippe raske og rimelige retter i tråd med kostrådene. Næringsrike og bærekraftige retter til barn All respekt til matansvarlig som skal lage sunn og god mat på ...

Tips til sunnere Halloweenfeiring på SFO

Hvordan redusere godterifokuset rundt Halloweenfeiringen på SFO? Her er tips til både skummel og næringsrik halloweenmat, og morsomme aktiviteter for store og små.

Top